• New
  • Uitverkocht

Myths and Legends - Little John 1oz Verenigd Koninkrijk Zilver Proof 2 Pond 2024

€ 149,95
Uitverkocht

Specificaties

Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2024
Valuta
Pond
Nominale waarde
2,00
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,999
Kwaliteit
Proof
Oplage
1.500
Gewicht (g)
31,18
Diameter (mm)
38,61

Omschrijving

Kleine Jan, in het Engels bekend als Little John, is een personage uit de legende van Robin Hood. Hij is een van de trouwste en meest betrouwbare vrienden van Robin Hood en fungeert vaak als zijn rechterhand. Ondanks zijn naam, die "klein" betekent, wordt Little John doorgaans afgebeeld als een uitzonderlijk grote en sterke man, vaak zelfs groter dan Robin Hood zelf.

In de legende staat Little John bekend om zijn kracht, loyaliteit en vechtvaardigheden. Een van de beroemdste verhalen over hem is de eerste ontmoeting met Robin Hood, waarin ze strijden op een smalle brug over een beek. Hoewel Little John aanvankelijk tegen Robin Hood vecht, worden ze uiteindelijk vrienden en bondgenoten. Little John sluit zich aan bij Robin Hood en de Merry Men, een groep buitenstaanders die zich verzetten tegen de corrupte sheriffs en de adel in Sherwood Forest, en steelt van de rijken om aan de armen te geven.

In een Engels dorp, Hathersage, is een graf dat wordt toegeschreven aan Little John. Het graf is gemarkeerd door een lange rechthoekige steen die de plek aangeeft waar Little John zou zijn begraven. Hoewel het moeilijk is om met zekerheid te zeggen of hij daar werkelijk begraven ligt, blijft het graf een populaire plek voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de Robin Hood-legende. Hathersage dorp trekt regelmatig toeristen die de sfeer en geschiedenis van de verhalen willen ervaren.