• New

Europese boomkikker Luxemburg Prooflike 5 Euro 2017

€ 69,95

Specificaties

Land
Luxemburg
Jaar
2017
Valuta
Euro
Nominale waarde
5,00
Metaal
Overige
Fijnheid
100,000
Kwaliteit
Prooflike
Oplage
3.000
Gewicht (g)
2.285,00
Diameter (mm)
34,00

Omschrijving

Deze 5 euro Herdenkingsmunt uit Luxemburg heeft een ring van schitterend Sterling zilver met in het midden een kern van Nordic Gold. Op de munt is de Europese Boomkikker met veel finesse afgebeeld en een klein deel van de leefomgeving. Aan de bovenkant zien we de latijnse naam HYLA ARBOREA. Doordat de munt is geslagen in de hoogst mogelijke verzamelkwaliteit, kunt u de details extra goed aanschouwen.

De Hyla arborea komt in een groot deel van Europa voor. Toch ging het niet overal even goed met de populatie, zoals in Nederland bijvoorbeeld. Door veel beschermende maatregelen is het aantal boomkikkers inmiddels toegenomen, maar het heeft in ons land nog wel de beschermingsstatus ‘bedreigd’.
Europese boomkikkers zijn klein. Ze zijn slank, met lange poten. Hun rughuid is glad, terwijl hun buikhuid korrelig is. Hun rughuid kan groen, grijs of bruin zijn, afhankelijk van de temperatuur, de vochtigheid of hun stemming. Hun buikhuid is witachtig, en de rug- en buikhuid worden gescheiden door een donkerbruine dwarsstreep van de ogen tot de lies. Vrouwtjes hebben een witte keel, terwijl mannetjes een goudbruine keel hebben met grote (gevouwen) zangzakken. Vanwege het exotische uiterlijk wordt de Europese Boomkikker door diverse organisaties als icoon gebruikt voor diersoorten die bijna waren uitgestorven in Nederland.