Kankerbestrijding NL België B.U. 2 Euro 2024

€ 11,00

Specificaties

Land
België
Jaar
2024
Valuta
Euro
Nominale waarde
2,00
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
62.500
Gewicht (g)
8,52
Diameter (mm)
25,75

Omschrijving

Nog niet eerder werd er een Belgische 2 euromunt gewijd aan een beweging, een bewustzijn, een wens. Nu geeft de Koninklijke Munt van België een unieke 2 euromunt uit ter ere van de strijd tegen kanker in België! De laatste jaren heeft de wetenschap een spectaculaire vooruitgang geboekt in de bestrijding van kanker, waardoor de overlevingskansen stijgen en de levensduur wordt verlengd.

Een munt met een missie! In België krijgen dagelijks circa 205 personen de diagnose kanker. Speciaal voor hen, alsook voor iedereen die hierbij betrokken is, heeft de Koninklijke Munt van België een bijzonder originele 2 euromunt uitgebracht als hart onder de riem, voor bewustwording en solidariteit. De voorzijde toont bovenaan een gestileerde regenboog als symbool van hoop op een kankervrije wereld, met daarin de land- en jaarvermelding BE 2024.

Centraal prijkt de weergave van een hartslag in de vorm van een bewustzijnslintje dat vaak wordt opgespeld om onze solidariteit te betuigen. Onderaan staat de tweetalige inscriptie Lutte contre le cancer - Strijd tegen kanker, omgeven door de initialen IB van ontwerpster Iris Bruijns, het muntmeesterteken (erlenmeyer met aster) en het munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt (de Mercuriusstaf).