• New

Meesterwerken van het Museum - De Waterlelievijver met Japanse Brug Frankrijk Zilver Proof 250 Euro 2022

€ 1.895,00
Allerlaatste exemplaren (OP=OP!)

Specificaties

Land
Frankrijk
Jaar
2022
Valuta
Euro
Nominale waarde
250,00
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,999
Kwaliteit
Proof
Oplage
300
Gewicht (g)
499,50
Diameter (mm)
n.v.t.

Omschrijving

Deze unieke 250 Euro Herdenkingsmunt uit Frankrijk is een schitterend eerbetoon aan één van de bekendste meesterwerken van de Franse kunstschilder Claude Monet: De Waterlelievijver met Japanse Brug. De waardevolle munt is vervaardigd van 0,5 kilogram zilver en geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof.

Dankzij de bijzondere rechthoekige vorm, de enorme hoeveelheid zilver en het speciale gekleurde ontwerp is de munt een prachtige toevoeging aan elke verzameling. Echter, de oplage is gelimiteerd tot slechts 300 exemplaren wereldwijd. Hierdoor bleek de vraag veel groter te zijn dan het beperkte aanbod. Het officiële Franse wettige betaalmiddel is dan ook al totaal uitverkocht bij de Monnaie de Paris.

Gelukkig wisten wij op tijd enkele exemplaren te verkrijgen. Indien u de unieke munt wilt bemachtigen, wordt u wel aangeraden snel uw reserveringsformulier in te vullen. Dit is misschien wel uw enige kans om de munt nog te bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs.

"De Waterlelievijver met de Japanse Brug" is vervaardigd in 1899. In deze periode maakte Monet meerdere gerenommeerde schilderijen van waterlelies. De schilder woonde op dat moment in Giverny en had een kleurrijke tuin met een waterlelievijver bij zijn atelier laten maken. Speciaal voor deze vijver kocht Monet exotische planten in diverse kleuren. Door verschillende bloemkleuren te combineren leek het alsof er een levendige gloed uit het water kwam.

De munt maakt deel uit van de gewilde serie 'Meesterwerken van het Museum' van Monnaie de Paris. Het wereldberoemde schilderij is gedetailleerd en in levensechte kleuren op de voorzijde van de munt weergegeven. De naam van het werk, de naam van de kunstenaar en het jaartal 2022 zijn onderaan het schilderij gegraveerd.

De achterzijde is gemeenschappelijk voor alle munten uit de serie. Het toont verschillende aanzichten van vele grote Franse musea. Een binnenaanzicht van het Musée d'Orsay, linksboven, is herkenbaar aan de kenmerkende klok. Daarnaast is een zicht op de voorgevel van het Louvre, gezien vanaf de binnenplaats van Napoleon waar zich de piramide bevindt. Onder deze twee elementen toont een fresco het Hôtel Salé, waarin het Picasso-museum is ondergebracht. Het onderste deel van de keerzijde toont de gevel van Hôtel Biron, het huidige Rodin Museum, en daarboven de beroemde trap van Centre Pompidou. De nominale waarde en de woorden "République Française" zijn ook op de keerzijde gegraveerd.