• New

Wetenschap en Technologie - John Philip Holland Ierland Zilver Proof 15 Euro 2014

€ 69,95

Specificaties

Land
Ierland
Jaar
2014
Valuta
Euro
Nominale waarde
15,00
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,925
Kwaliteit
Proof
Oplage
10.000
Gewicht (g)
26,16
Diameter (mm)
38,61

Omschrijving

De Centrale Bank van Ierland heeft deze unieke 15 Euro Herdenkingsmunt in Sterling (.925) zilver uitgegeven ter ere van de Iers-Amerikaanse uitvinder John Philip Holland (1841 – 1914). John heeft de eerste moderne onderzeeër van de Verenigde Staten ontworpen, welke is vernoemd naar de uitvinder: de USS Holland (SS-1). Niet alleen was John Philip Holland verantwoordelijk voor de eerste onderzeeër van de Verenigde Staten, ook ontwikkelde hij de eerste onderzeeboot voor de Britse Royal Navy. Deze werd de Holland 1 genoemd.

De Sterling zilveren herdenkingsmunt is geslagen in de allerhoogste muntkwaliteit: Proof. Deze kwaliteit is gewaarborgd doordat de munt direct na het slaan voorzichtig verpakt is in een luchtdichte capsule. Er zijn slechts 10.000 zilver Proof munten geslagen voor alle verzamelaars wereldwijd. Het originele genummerde Certificaat van Echtheid garandeert u dat u 1 van deze exemplaren bemachtigt. Tevens ontvangt u de bijbehorende luxe muntcassette van de Centrale Bank, waarmee u uw munt veilig en op representatieve wijze kunt bewaren.

De themazijde van de zilveren 15 Euro munt is ontworpen door Mary Gregoriy. De hand van de uitvinder is afgebeeld, evenals een technische tekening van de USS Holland met een decoratieve nautische spiraal. Op de voorzijde is de traditionele Ierse harp afgebeeld. Links van de harp is het land van uitgifte vermeld, rechts het uitgiftejaar.