• New

Flat Bar: Tropische Zone "Bloem" Overige Landen Zilver UNC 2018

€ 20,95

Specificaties

Land
Overige Landen
Jaar
2018
Valuta
None
Nominale waarde
0,00
Metaal
Zilver
Fijnheid
0,999
Kwaliteit
UNC
Gewicht (g)
5,15
Diameter (mm)
n.v.t.

Omschrijving

Met deze Flat Bar serie wordt aandacht besteed aan de bijzondere tropische klimaatzone. De uitgiften in de Flat Bar serie zijn geslagen in 5 gram puur (.999) zilver. Elke Flat Bar is 15 bij 7 cm groot. Op elke voorzijde is, in prachtige kleuren, een bepaald dier of plant afgebeeld. Linksboven is het gewicht “5g” aangegeven en rechts staat de betreffende klimaat zone genoemd.
Op de andere kant zien we de wereldkaart met in verschillende grijstinten alle klimaatzones. Per zone is een groot zoogdier afgebeeld. Van boven naar beneden zijn dat de IJsbeer, Eland, Rund, Olifant en Kangoeroe.
Rechts bovenaan staat het zilvergehalte "Ag 999" en verticaal de tekst "DIE KLIMAZONEN DER ERDE" (de klimaatzones op aarde).

Klimaatzones zijn gebieden die worden gekenmerkt door bepaalde temperaturen, de hoeveelheid neerslag en welke planten er kunnen groeien. Bij het onderscheiden van deze zones is de temperatuur de belangrijkste factor. Men spreekt van een Tropische Zone wanneer de gemiddelde temperatuur van de koudste maand niet onder de 18 °C komt. Onder andere Indonesië, Midden-Amerika en het grootste deel van het continent Afrika behoren hiertoe.

Op deze puur zilveren Flat Bar uitgifte in de muntkwaliteit ‘Uncirculated’ staat de Bloem centraal. De afgebeelde bloem is een Phalaenopsis orchidee, deze groeit in de natuur met name in bomen, zonder voedingsstoffen uit de bomen te onttrekken. Behalve in bomen groeit deze orchidee in het wild ook op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus, en op rotsen en in rotsspleten, meestal dichtbij rivieren en beekjes.