• New

Fleur de Coin set 'Mons, Culturele Hoofdstad van Europa' België B.U. 10,88 Euro 2015

€ 49,95

Specificaties

Land
België
Jaar
2015
Valuta
Euro
Nominale waarde
10,88
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
5.000
Gewicht (g)
54,92
Diameter (mm)
n.v.t.

Omschrijving

Deze Belgische Fleur de Coin set is in 2015 uitgegeven ter ere van de Waalse stad Mons. In dat jaar was Mons, samen met de Tsjechische stad Pilzen, benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa. De schaarse set bevat alle acht Belgische Euromunten van 2015, oplopend van 1 Eurocent tot en met 2 Euro. Deze munten zijn stuk voor stuk geslagen in de hoge kwaliteit Brilliant Uncirculated (Fleur de Coin). Wat de set extra bijzonder maakt, is dat de Belgische munten van 1 Euro en 2 Euro in 2015 niet in circulatie zijn gebracht. De enige manier om deze te bemachtigen is via een jaarset.

Daarnaast bevat de Fleur de Coin set een officiële Belgische 5 Euro herdenkingsmunt en 2 Euro herdenkingsmunt. Op de prachtige 5 Euro munt staat het thema ‘Mons, Culturele Hoofdstad van Europa’ centraal. Links ziet men het marktplein van Mons, rechts het bekende ‘Aapje van Mons’. Het Aapje van Mons is een beeldje dat in de eerste helft van de 19e eeuw is ingemetseld in de gevel van het stadhuis. Het beeldje wordt gezien als een geluksbrenger: Als men het kopje van de aap streelt en tegelijkertijd een wens doet, is de kans groot dat deze wens uitkomt.

De 2 Euro herdenkingsmunt is uitgegeven ter viering van het 30-jarig bestaan van de vlag van de Europese Unie. In 2015 heeft elk Euroland een eigen versie van deze herdenkingsmunt geslagen. Het is één van de weinige gemeenschappelijke 2 Euromunten die is uitgegeven sinds de invoering van de Euro.

De oplage van de FdC set 2015 is strikt gelimiteerd tot slechts 5.000 exemplaren. De tien munten zijn gebundeld in een hoogwaardige verzamelverpakking waarop het thema ‘Mons, Culturele Hoofdstad van Europa’ is uitgebeeld. Met deze beschermede blisterverpakking wordt de verzamelwaarde van de schaarse Belgische B.U. munten gewaarborgd. Daarnaast zorgt het voor een optimale presentatie.