• New

Muntset 2022 Gent België B.U. 8,88 Euro 2022

€ 32,95
Allerlaatste exemplaren (OP=OP!)

Specificaties

Land
België
Jaar
2022
Valuta
Euro
Nominale waarde
8,88
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
B.U.
Oplage
7.500
Gewicht (g)
0,00
Diameter (mm)
n.v.t.

Omschrijving

Na eerdere Fleur de Coin sets gewijd aan de Belgische grote steden Brussel, Antwerpen en Luik, komen we nu samen in Gent.
Deze trotse hoofdstad van Oost-Vlaanderen is bijna 14 eeuwen oud en bruist van cultuur en geschiedenis. Ooit werden hier het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal met het beroemde Lam Gods gebouwd. In de stad bloeide eeuwenlang een rijke lakenindustrie en Jacob van Artevelde en de machtige Karel V werden hier geboren. Het is ook de thuisbasis van vele boeiende evenementen zoals de beroemde Gentse Feesten en de Floraliën. Dit alles en nog veel meer maakt van Gent een echte place to be, waar het leven goed is en iedereen zich onmiddellijk thuis voelt.

Met deze nieuwe jaargang bent u verzekerd van een zeer uitzonderlijke serie munten. Naast de acht onberispelijk geslagen 2022 euromunten vindt u in deze set ook twee exclusieve herdenkingsmunten: de nieuwe 2,5 euromunt '100 jaar vogelbescherming in België' en de 2,5 euromunt '20 jaar euromunt'. Een bijzonder stijlvolle verpakking maakt het plaatje compleet. Alleen al de bijzondere waarde van de twee 2,5-euromunten in deze FDC-set maakt het tot een gewild verzamelobject.