• New

War in the Pacific National Historical Park, D United States UNC 0,25 Dollar 2019

€ 4,95

Specificaties

Land
United States
Jaar
2019
Valuta
Dollar
Nominale waarde
0,25
Metaal
Koper/Nikkel
Fijnheid
n.v.t.
Kwaliteit
UNC
Gewicht (g)
5,67
Diameter (mm)
24,26

Omschrijving

Deze munt "War in the Pacific National Historical Park, Guam" heeft een nominale waarde van 0,25 USD.
Op de voorzijde staat links het portret van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten van 1789 tot 1797. Op deze zijde staat, tussen het portret en de tekst "IN GOD WE TRUST", het muntteken D (Denver).
Op de keerzijde zien we Amerikaanse troepen aan land komen bij Asan Bay, waarmee het aantal troepen op het eiland wordt vergroot in de strijd om Guam en de uiteindelijke bevrijding ervan. Aan de bovenkant staat de tekst "WAR IN THE PACIFIC" en langs de onderkant "GUAM 2019 E PLURIBUS UNUM" het laatste deel betekent "één uit velen".

Het War in the Pacific National Historical Park is een beschermd gebied met meerdere eenheden op het Amerikaanse grondgebied Guam, dat in 1978 werd opgericht ter ere van degenen die deelnamen aan het Pacific Theater van de Tweede Wereldoorlog. Uniek binnen het National Park System, eert het de moed en offers van allen die deelnamen aan het Pacific Theater. Het park heeft een van de hoogste biologische diversiteit van de nationale parken, met zowel onderwater- als landgebieden.